Ib Potter

Mads Haukrogh og Ib Potter

Konsulent og oplægsholder i online markedsføring og digital kommunikation. Med baggrund i traditionel markedsføring som søgemaskineoptimering, nyhedsbreve og annoncer har jeg kastet mig ud i markedsføring med nye medier som podcast, video og mobiltelefoner.

PotterCut – dansk podcast om online markedsføring

Jeg har min egen podcast – PotterCut – der handler om markedsføring på internettet. Hver episode af podcasten er bygget op omkring et interview med en gæst, der har konkrete erfaringer med elementer af markedsføring på internettet. Første episode fra podcasten er fra september 2008.

Jeg podcaster for at blive klogere

Sociale medier handler om netværk. Og her har podcasten givet mig helt nye muligheder og oplevelser. Når jeg blogger, har jeg først og fremmest ejerskabet til indholdet. Det er mig, der skaber. Og dernæst er jeg ordstyrer i den dialog, der kommer efterfølgende i form af kommentarer.
Som vært for en podcast får jeg en helt anden rolle. Her er jeg ordstyrer og hjælper til at få det interessante indhold frem. Men det er gæsten, der leverer indholdet – med mig som sparringspartner. Det er en helt anden rolle.
Så mens jeg blogger for at køre mig selv i stilling som ”ekspert”, så podcaster jeg for at fritte gæster, der har viden og spidskompetencer – og dermed bliver jeg klogere.
På den måde har jeg med min podcast fået opbygget et vildt spændende netværk, som er guld værd.

Nye medier og markedsføring

Med min baggrund i tv ville det være oplagt at lave en video podcast. Video kan rigtigt meget, når der arbejdes med billedsiden. Men indholdet til PotterCut lægger ikke op til billeder – det vil ikke gøre produktet bedre.
Derimod er der fordele ved at lave det som lyd podcast. Det giver mig mulighed for arbejde med en lidt længere varighed, fordi modtageren kan konsumere indholdet, samtidigt med han laver noget helt andet (kører bil, cykler, går en tur, slår græs). Så med podcast kan selv mænd multitaske, hvilket må siges at være noget af en bedrift i sig selv.

Ib Potter – oplægsholder og konsulent i markedsføring

Som oplægsholder vil jeg gerne udfordre, provokere og inspirere virksomheder til at gøre mere ved deres markedsføring på internettet. Der ligger rigtigt mange muligheder for at synliggøre sig selv og virksomheden online.

Som konsulent føler jeg, at min rolle er en lidt andet. For selv om jeg som konsulent er dybt fascineret af internettets mange muligheder og ikke kan forstå, hvorfor alle virksomheder ikke straks kaster sig ud i online markedsføring, så er min primære opgave at rådgive. Og som rådgiver og konsulent tager jeg udgangspunkt i virksomhedernes hverdag og situation.

Ib Potter

Ib Potter som oplægsholder er sprællemandsudgaven, mens Ib Potter - konsulent og rådgiver – er den mere konservative udgave. Dog er der garanti for enkelte spjæt i ny og næ ;-)

Du skal være velkommen til at kontakte mig.